Uw letselschade advocaat in Breda
Bel vrijblijvend: 076 - 200 86 10
Home » Verkeersongeval » Whiplash schadevergoeding
Schadeclaim Breda

Whiplash schadevergoeding in Breda

Een whiplash ontstaat wanneer het hoofd een slingerende beweging maakt ten opzichte van de romp, waarna nekklachten ontstaan. Deze klachten ontstaan meestal na een zogenaamde kop-staartbotsing, maar ook andere ernstige ongevallen kunnen deze klachten veroorzaken. Heeft u een whiplash als gevolg van een ongeval? Ook deze vorm van letselschade kunt u claimen.

Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een whiplash schadevergoeding zijn de in de rechtspraak ontwikkelde voorwaarden. Zo moet u vóór het ongeval de klachten liefst niet hebben gehad en er moet sprake zijn van een plausibel klachtenpatroon wat doorgaans het geval zal zijn bij een consistent, consequent en samenhangend patroon van klachten. Als dit het geval is, moet ook de schade als gevolg van die klachten worden vergoed, ook als het niet of moeilijk objectiveerbare klachten betreft. Er komt dus veel goede deskundige voorbereiding bij kijken als u een schadeclaim in wilt dienen. Daarom is het van belang dat u hier goede gespecialiseerde juridische ondersteuning bij krijgt. Als letselschadespecialist helpen we u in de regio Breda en omstreken graag, zodat u de slachtoffervergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Dit claimt uw letselschadespecialist o.a. voor u:

  • Onverzekerde ziektekosten
  • Hulp- en verplegingskosten
  • Verlies van zelfwerkzaamheid in en rondom uw huis
  • Carrièreschade
  • Inkomensverlies
  • Verminderde pensioenopbouw
  • Smartengeld

Hoogte van de whiplash schadevergoeding

Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van vele factoren. Er wordt altijd eerst gekeken naar de ernst en de aard van de schade. Daarnaast spelen sociale factoren, de duur van het genezingsproces, verlies van zelfredzaamheid of verlies van arbeidsvermogen een rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Heeft u een letselschade advocaat in Breda nodig? U kunt bij ons terecht voor juridische hulp. Wij helpen u graag met het indienen van uw schadeclaim bij een whiplash.

Smartengeld na ongeluk

Naast een vergoeding voor uw materiële schade ten gevolge van een ongeluk, is het vaak ook mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de geleden immateriële schade. De vergoeding hiervoor wordt smartengeld genoemd. Smartengeld na een ongeluk wordt uitgekeerd als er bijvoorbeeld sprake is van een trauma, blijvende littekens of blijvend letsel waardoor u bepaalde taken of hobby’s niet meer kunt uitvoeren. Hoewel dit type letsel vaak niet direct zichtbaar is, kan dit wel grote impact hebben op het leven van een slachtoffer. Wij kunnen de hoogte van het smartengeld waar u recht op heeft voor u berekenen en uw smartengeld voor u claimen.